Artikler

Bryg din egen Latte derhjemme med en mælkeskummer

Vil du også gerne kunne give dig selv en ægte Latte oplevelse som du kun er vant til at få på kaffebarer. Ja, så skal du have skaffet dig en funktionsdygtig kvalitets mælkeskummer, som kan varme og skumme din mælk til perfektion.

Er der forskel på cafe latte og cappuccino?

Hvad er forskellen mellem en cappuccino og en latte? Betyder det noget, fordi de begge indeholder varm mælk og espresso? Og hvad er en macchiato egentlig? Som du sikkert allerede har bemærket, tilberedes og serveres kaffe på mange forskellige måder, så der er mange spørgsmål om kaffe – også blandt kaffeelskere! De fleste mennesker har deres yndlingsmorgenkaffe, men det er derfor, du måske stadig vil prøve noget af dit kaffeudvalg. Med alle disse forskellige typer kaffebarer er der meget at vælge imellem, men det kan også være forvirrende.

Caffe latte – eller blot latte – minder meget om cappuccino: Begge drikke indeholder espresso, dampet mælk og mælkeskum. Derfor kan det i starten være svært at se forskel på en cappuccino og en latte, men der er forskelle – og du kan finde dem herunder:

  • En latte består af et eller to shots espresso, dampet mælk og et lag af skummetmælk på toppen, mens en cappuccino har meget mere mælkeskum på toppen.
  • Hælnd friskbrygget espresso i en kop, damp mælken og hæld den over espressoen.
  • Hvis du kan lide cappuccino, hæld espressoen i en kop og hæld derefter langsomt den dampede mælk til siden.

Nu hvor vi har mestret forskellen mellem en cappuccino og en latte, lad os gå videre til forskellen mellem en latte og en anden populær kaffedrik, en macchiato. Igen handler det mest om mælken: Selvom de begge indeholder dampet mælk og espresso, er der en forskel. Nedenfor er en forklaring på forskellene mellem de to kaffedrikke:

  • Ordet macchiato betyder ‘farvet’ på italiensk, og det er hvad kaffe er: farvet med dampet mælk.
  • Espresso og bare lidt dampet mælk er alt hvad du behøver for at lave en macchiato. Vælg et forhold på 90 % espresso og 10 % mælk.
  • Kort sagt er en macchiato en espresso med kun en lille mængde dampet mælk, mens en latte er kendt for at indeholde meget dampet mælk.

Så for at lave de helt rigtige kombinationer af mælk og espresso, så skal du bruge en mælkeskummer, som du kan finde et udvalg af her.

You May Also Like